Læring & Pædagogik

Samfundsfag B – Psykologi C

Drømmer du om at arbejde med mennesker og ser du dig selv som en kommende underviser eller pædagog? Så er fagpakken læring og pædagogik lige noget for dig.

Fagpakken er bygget op med udgangspunk i kombinationen mellem psykologi og samfundsfag. Det giver dig en god forståelse for individet, samfundet og samspillet mellem de to. I fagpakken vil du blandt andet lære om, hvordan det er at være menneske – som barn, som ung og som voksen. I samfundsfag bliver du klogere på, i hvilken retning det danske velfærdssamfund bevæger sig. I psykologi vil du komme til at arbejder med videnskabeligt funderede teorier, som hjælper os med at forstå, hvordan mennesker fungerer i samspil med sine omgivelser. Hvorfor bliver vi uvenner? Hvorfor skændes vi? Hvorfor begår mennesket onde handlinger? Hvordan skaber vi os selv – hvordan skaber vi vores identitet? I fagpakken vil vi arbejde med den slags spørgsmål og meget andet.

Rettet mod fremtiden

Fagpakken Læring og pædagogik lægger op til videregående uddannelse indenfor politi, sygepleje, men først og fremmest lærer og pædagoguddannelsen

Se mere om dine muligheder efter din HF på adgangskortet

Medier & Samfund

Mediefag B og Samfundsfag B
Denne fagpakke retter sig mod dig der er interesseret i det samfund, du lever i. Synes du, det er spændende, hvordan film og tv påvirker, former og provokerer vores opfattelse af samfundet, og vil du selv arbejde med at lave film, der har stærke budskaber, så er fagpakken Medier og samfund måske noget for dig.

I fagpakken vil du få samfundsfaglig viden om demokrati, politik, ideologier, økonomi, som vil gøre dig i stand til bedre at forstå det samfund, du lever i. I mediefag vil du få redskaberne til at få større indsigt i film og tv-programmer ­­– hvordan de er lavet, hvad de handler om, og hvilke virkemidler de bruger. Ikke kun teoretisk, men også praktisk, idet du selv kommer til at stå foran og bag kameraet.

Hvis du vælger fagpakken Medier og samfund vil du komme til at arbejde med spørgsmål som: Hvilken rolle spiller medier i demokratiet? Hvordan påvirker medierne vores opfattelse af samfundet? Hvordan sætter medierne dagsordenen i samfundet? Hvordan bruger politikerne medierne? Hvordan kan fiktionsfilm være politiske?

Rettet mod fremtiden
Fagpakken giver dig et solidt fagligt afsæt for en videregående uddannelse med samfunds- og mediefaglig vinkling, f.eks. uddannelsen i tv- og medietilrettelæggelse, journalisthøjskolen og læreruddannelsen i fag som dansk, engelsk og samfundsfag.

Se mere om dine muligheder efter din HF på adgangskortet

Menneske & Sundhed

Idræt B – Psykologi C

Er du interesseret i fysisk aktivitet og sundhed? Kan du selv lide at motionere, og synes du, det er spændende at arbejde med kroppen både praktisk og teoretisk, så er fagpakken Menneske & Sundhed lige noget for dig.

I fagpakken vil du komme til at arbejde med spørgsmål som; Hvad kan vores kroppe holde til? Hvordan og hvorfor spiller sundhed så stor en rolle i vores samfund? Hvad kan forklare danskernes idrætsvaner? Hvad sikrer en effektiv træning? Udover den teoretiske viden, som du opnår gennem arbejdet med disse problemstillinger, så kommer du i høj grad også til at arbejde praktisk.
Rettet mod fremtiden

Fagpakken Menneske & Sundhed lægger op til videregående uddannelse indenfor idræt, politi, sygepleje, ernæring og sundhed, fysioterapi, ergoterapi, pædagogik eller læreruddannelsen med undervisningsfag i f.eks. idræt og samfundsfag.

Se mere om dine muligheder efter din HF på adgangskortet

Samfund & Velfærd

Samfundsfag B & Matematik B – Med mulighed for Erhvervsøkonomi C

Drømmer du om at fordybe dig i samfunds struktur og er du glad for matematik, så er fagpakken samfund og velfærd måske lige noget for dig. På fagpakken vil vi blandt andet arbejde med følgende problemstillinger:

Hvorfor vil politikkerne spare på de offentlige udgifter, når Danmark er et rigt land?
Hvordan påvirkes vi som individer – som barn, ung og voksen – af digitaliseringen?
Hvem skal betale mest i skat – og er det rimeligt?
Hvad vil det sige at have en universel velfærdsstat – og hvorfor findes der alligevel “tabere”?
Er integrationen lykkedes i Danmark – og har vi brug for mere arbejdskraft?
Er der blevet flere fattige i Danmark – og hvordan måler man ulighed?
Hvordan udvikler samfundsøkonomien sig – og kan man lave grønne regnskaber?

Rettet mod fremtiden

Fagpakken giver dig et solidt fagligt afsæt for en videregående uddannelse med samfundsfaglig vinkel, f.eks. uddannelser som finansøkonom, professionsbachelor inden for økonomi, journalisthøjskolen og læreruddannelsen i fag som dansk, engelsk, matematik og samfundsfag.

Se mere om dine muligheder efter din HF på adgangskortet