Matematik A – Programmering B
På studieretningen er der et naturligt samspil mellem matematik og programmering ved at metoderne og emnerne i begge fag understøtter hinanden.
Fagene kan fx arbejde på tværs i spiludviklingen. I matematikken lærer man nødvendige matematiske metoder inden for rumgeometrien, og i programmering benytter man sig af denne viden til at bevæge objekter i spil.
Det kunne også være naturligt at arbejde med mikroprocessorer eller robotter, eller arbejde med numerisk løsning af matematiske problemer, samt visualisering af matematiske funktioner.
Se hvad du kan bruge denne studieretning til adgangskortet
Se dine muligheder for valgfag her
Matematik A & Fysik A
På studieretningen er der et naturligt samspil mellem matematik og fysik, da fagenes emner og metoder understøtter hinanden. I fysik bruger man matematikkens modeller og metoder til at beskrive fysiske fænomener.
I fysikken stiller vi de helt store spørgsmål om, hvordan verden hænger sammen, og i bestræbelsen på at svare på disse spørgsmål, undersøges blandt andet lys og bølger, da det er forudsætning for kommunikation verden over, elektricitet, da dette er grundlaget for verdens teknologiske udvikling og mange andre grundlæggende fænomener.
Fagene arbejder også sammen i bevægelseslæren, hvor vi ud fra observationer af objekters bevægelse kan opstille matematiske modeller, der blandt andet kan forudsige planeters bander, men også forudsige helt jordnære ting som kast med bolde.
På denne studieretning lærer du altså at opstille simple matematiske modeller, som kan beskrive fænomener, som vi kender fra hverdagen.
Se hvad du kan bruge denne studieretning til adgangskortet
Se dine muligheder for valgfag her