Udvekslingsrejser

Hamborg-udveksling

Frederikssund Gymnasium tilbyder en udvekslingsrejse i Hamborg til særligt tyskinteresserede elever i 1.g. Dette er en del af vores sprogtalentprogram, som er tilrettelagt sammen med vores partnerskole Otto-Hahn-Schule.

Udvekslingen indebærer, at danske elever skal bo hos tyske elever og følge undervisningen på et tysk gymnasium. De danske elever vil ligeledes være værter for tyske elever, når de kommer på genbesøg til Frederikssund Gymnasium. Som dansk elev vil man få rig mulighed for at tale tysk og for at få et godt indblik i, hvordan det er at bo i en storby i Tyskland, og hvad der optager unge tyskere.

Nantucket i Massachusetts 

Oplev amerikansk historie, kultur, politik og sprog på tætteste hold på øen Nantucket i staten Massachusetts i USA.

Vi tilbyder udvalgte 3.g-elever med engelsk på A-niveau en udvekslingstur til Nantucket, hvor eleverne indkvarteres hos amerikanske familier og følger undervisningen på den lokale high school.

Efterfølgende besøger de amerikanske elever os og følger vores undervisning.

Madrid – Gymnasiet IES La Serna

Vi har etableret et samarbejde om udveksling af elever med gymnasiet IES La Serna, som ligger i en sydlig forstad til Madrid. Vi besøger dem i en uge i oktober, og de besøger os en uge i maj. Udvekslingen er lavet for vores spanskelever og for de spanske engelskelever.

Det spanske gymnasium har 1100 elever og er ”bilingüe”. Det vil sige, at skolen har stort fokus på engelsk som sprog. Det er et meget dynamisk gymnasium med en rigtig god stemning. Og med engagerede lærere og elever.

Du bliver indkvarteret én og én privat hos en værtselev og værtselevens familie. Hver dag er der arrangeret fællesaktiviteter og undervisning for alle de involverede elever både på og uden for skolen. Herunder udflugter rundt i Madrid og omegn. Vi følger også et par almindelige undervisningslektioner på værtsskolen.

Deltagelse i turen til Madrid koster omkring 2.000 kr.. Prisen indeholder flybillet og lokaltransport. Dertil kommer egne lommepenge. I Madrid betaler værtsskolen for alle aktiviteter og udflugter. Værtsfamilierne står for kost og logi. Og det samme gælder i Danmark. Det er udvekslingsrejser, som gør stort indtryk på eleverne.

Metz – Lycée polyvalent Louis de Cormontaigne

Er du vild med fransk sprog og kultur, og er du interesseret i at møde andre unge fra Frankrig og indgå i en fransk gymnasieelevs dagligdag? Så er udvekslingsrejsen til Frankrig måske noget for dig.

Frederikssund Gymnasium tilbyder en fransk-engelsk udvekslingsrejse for ca. 10 særligt interesserede franskelever fra 2g. Rejsen er en del af skolens talentudviklingsprogram og er et samarbejde mellem Frederikssund Gymnasium og Lycée polyvalent Louis De Cormontaigne i Metz i det nordøstlige Frankrig.

Udvekslingen indebærer, at danske elever indkvarteres privat hos franske elever i ca. en uge og følger deres vært i skoledagene samt værtsfamiliens aktiviteter i weekenden. Desuden følger de i alt ca. 20 rejsende elever et særligt udvekslingsprogram med aktiviteter på skolen, og udflugter til seværdigheder af interesse for programmet.

Ligeledes skal de danske elever være værter, når eleverne fra Metz kommer på genbesøg i Frederikssund, hvor de også skal følge undervisningen og være en del af en dansk værtsfamilie.

Rejsen er således for elever, der har lyst til at prøve deres fremmedsprog af i autentiske omgivelser, indgå i sociale relationer med unge med en anden europæisk baggrund og få indgående kendskab til fransk kultur. Arbejdssproget i udvekslingen er både fransk og engelsk, da de franske unge gerne vil forbedre deres engelskkundskaber og samtidig få indblik i dansk/skandinavisk kultur.

Wuxi – Qingshan Senior High School

Frederikssund Gymnasium og Qingshan Senior High School i byen Wuxi i Kina er venskabsskoler. Som en del af samarbejdet arrangeres der elevudvekslinger, hvor danske og kinesiske gymnasieelever bor hos hinanden og oplever hinandens hverdagsliv og skoleliv. Udvekslingerne finder sted i løbet af efteråret, og Frederikssund Gymnasium er vært for et kinesisk besøg i lige år, og Qingshan Senior High School er vært for vores elever i ulige år.

Samarbejdet er kommet på plads i forbindelse med bycirkelsamarbejdet mellem Egedal, Ballerup og Frederikssund Kommuner.