Udvekslingsrejser

Hamborg-udveksling

Før Corona-virus indtog verden, tilbød Frederikssund Gymnasium en udvekslingsrejse i Hamborg til særligt tyskinteresserede elever i 1.g. Dette som en del af vores sprogtalentprogram tilrettelagt sammen med vores partnerskole Otto-Hahn-Schule.

Udvekslingen indebar, at danske elever skulle bo hos tyske elever og følge undervisningen på et tysk gymnasium. De danske elever ville ligeledes være værter for tyske elever, når de kom på genbesøg til Frederikssund Gymnasium. Som dansk elev ville man få rig mulighed for at tale tysk og for at få et godt indblik i, hvordan det er at bo i en storby i Tyskland. Og hvad der optager unge tyskere.

Nantucket i Massachusetts 

I tiden før Corona-virus kunne vi tage til øen Nantucket i staten Massachusetts i USA og opleve et stykke lokal amerikansk historie Vi oplevede deres kultur, politik og ikke mindst det lokale sprog på tætteste hold.

Vi tilbød udvalgte 3.g-elever med engelsk på A-niveau en udvekslingstur til Nantucket, hvor eleverne blev indkvarteret hos amerikanske familier. Eleverne  fulgte undervisningen på den lokale high school.

Efterfølgende besøgte de amerikanske elever os og fulgte vores undervisning.

Madrid – Gymnasiet IES La Serna

Vi har etableret et godt samarbejde om udveksling af elever med gymnasiet IES La Serna, som ligger i en sydlig forstad til Madrid. Dette samarbejde genoptager vi, når Corona-virus ikke længere er en hindring på vejen. Vi plejer at besøge dem i en uge i oktober, og de besøger os en uge i maj. Udvekslingen er lavet for vores spanskelever og for de spanske engelskelever.

Det spanske gymnasium har 1100 elever og er ”bilingüe”. Det vil sige, at skolen har stort fokus på engelsk som sprog. Det er et meget dynamisk gymnasium med en rigtig god stemning. Og med engagerede lærere og elever.

Du bliver indkvarteret én og én privat hos en værtselev og værtselevens familie. Hver dag vil der være fællesaktiviteter og undervisning for alle de involverede elever både på og uden for skolen. Herunder udflugter rundt i Madrid og omegn. Vi følger også et par almindelige undervisningslektioner på værtsskolen.

Deltagelse i turen til Madrid plejer at koste omkring 2.000 kr.. Prisen indeholder flybillet og lokaltransport. Dertil kommer egne lommepenge. I Madrid betaler værtsskolen for alle aktiviteter og udflugter. Værtsfamilierne står for kost og logi. Og det samme gælder i Danmark. Det er udvekslingsrejser, som gør stort indtryk på eleverne. Vi glæder os til at fortsætte sådanne udveklsingsrejser engang i fremtiden.

Metz – Lycée polyvalent Louis de Cormontaigne

Er du vild med fransk sprog og kultur, og er du interesseret i at møde andre unge fra Frankrig og indgå i en fransk gymnasieelevs dagligdag? Så er udvekslingsrejsen til Frankrig måske noget for dig, når vi engang igen får lov til at genoptage rejserne.

Frederikssund Gymnasium plejer at tilbyde en fransk-engelsk udvekslingsrejse for ca. 10 særligt interesserede franskelever fra 2g. Rejsen er en del af skolens talentudviklingsprogram og er et samarbejde mellem Frederikssund Gymnasium og Lycée polyvalent Louis De Cormontaigne i Metz i det nordøstlige Frankrig.

Udvekslingen indebærer, at danske elever indkvarteres privat hos franske elever i ca. en uge og følger deres vært i skoledagene samt værtsfamiliens aktiviteter i weekenden. Desuden følger de i alt ca. 20 rejsende elever et særligt udvekslingsprogram med aktiviteter på skolen, og udflugter til seværdigheder af interesse for programmet.

Ligeledes skal de danske elever være værter, når eleverne fra Metz kommer på genbesøg i Frederikssund, hvor de også skal følge undervisningen og være en del af en dansk værtsfamilie.

Rejsen er således for elever, der har lyst til at prøve deres fremmedsprog af i autentiske omgivelser, indgå i sociale relationer med unge med en anden europæisk baggrund og få indgående kendskab til fransk kultur. Arbejdssproget i udvekslingen er både fransk og engelsk, da de franske unge gerne vil forbedre deres engelskkundskaber og samtidig få indblik i dansk/skandinavisk kultur. Vi ser frem til nye og spændende rejser til Metz igen, når fremtiden bliver mere lys.

Wuxi – Qingshan Senior High School

Frederikssund Gymnasium og Qingshan Senior High School i byen Wuxi i Kina har været venskabsskoler. Som en del af samarbejdet blev der arrangeret elevudvekslinger, hvor danske og kinesiske gymnasieelever kunne bo hos hinanden og opleve hinandens hverdagsliv og skoleliv. Udvekslingerne fandt sted i løbet af efteråret. Frederikssund Gymnasium blev vært for kinesiske besøg i lige år. Qingshan Senior High School blev værter for vores egne elever i ulige år. Samarbejdet er sat på stand by på grund af Corona-virus.