Arrangementer for kommende elever

Prøv livet som gymnasieelev

Har du lyst til at opleve livet og hverdagen som en gymnasieelev, så er du velkommen til at kontakte os og høre om dine muligheder. Flere gange om året kan du komme og følge en dag som gymnasieelev.
Muligheden er særlig god for dig, som overvejer at tage en ungdomsuddannelse på FG som enten stx-, hf- eller htx-elev.
Besøgene kan finde sted alle fem hverdage fra mandag til fredag og varer typisk en enkelt dag. Du kan komme enten som enkeltelev eller med en ven. Udover at følge en dags undervisning, vil du blive tilknyttet en udvalgt elev i den pågældende besøgsklasse. Besøgene er mulige for dig, som går i 8., 9. eller 10. klasseelever.
Er du interesseret så kontakt uddannelsessekretær
Amanda Hedeager på fgamh@frsgym.dk eller på tlf. 4731 3011 for at aftale en besøgsdag.

Brobygning for 9. og 10. klasseelever

Hvis du ønsker at opleve det sociale og faglige miljø i hverdagen på Frederikssund Gymnasium på stx, htx eller hf, så har vi et godt program med undervisning til dig. Brobygningen finder sted i efteråret og foråret. Datoerne vil fremgå her på siden og der vil komme information om det gennem UU-Frederikssund på skolerne.
Et brobygningsforløb varer 1 til 5 dage. Du får målrettet undervisning med et bredt og varieret program, som vil give dig et godt indblik i skolens faglige og sociale liv. Første dag møder du kl. 08:50 i kantinen, hvor du vil blive taget godt imod. Der kan forekomme enkelte ændringer i skemaet under forløbet som brobygningselev.
Husk bærbar, penalhus, blyant og dit gode humør.
Vi glæder os til at se dig!

Program 2023 

  1. dag kl 8.50 – 13.40 – I skal møde i kantinen
  2. dag kl 8.10 – 13.40
  3. dag kl 8.10 – 13.40

Introbesøg 8. klasser

Introbesøg for 8. klasser er et obligatorisk tilbud, som sørger for at alle 8. klasser kommer ud og snuser til ungdomsuddannelserne. 8. klasserne kommer en enkelt dag på besøg sammen med egen lærer. Alle introbesøg er placeret fra december til medio april. Vi giver 8. klasserne den bedst mulige oplevelse med et bredt og varieret program. Undervisningen afspejler faglige og sociale niveau hos os. Besøget skal være med til afklare, om en gymnasial uddannelse kunne være noget for dig. Du skal have en god dag med et fagligt udbytte.

Du møder kl. 08:50 i kantinen, hvor der vil blive taget godt imod dig og din klasse. Du starter besøget med studievejledning kl. 09:00 og sidste time slutter senest kl. 13:50. Husk penalhus, blyant og dit gode humør

Der kan forekomme enkelte ændringer i skemaet.

Vi glæder os til at se dig!

Her bliver dit skema lagt til introbesøget, når programmet er klar:

Grundskolesamarbejde

På FG har vi et tæt samarbejde med kommunens folkeskoler, og vi har altid gang i forskellige tiltag. Hvert år inviterer vi de dygtigste folkeskoleelever til at følge undervisningen i et udvalg af fag på FG, så de får en autentisk oplevelse af, hvad det vil sige at være gymnasieelev.
FG’s dygtige sprogambassadører på besøg ude på skolerne for at præsentere den række af sprog, man kan studere på FG. Mens naturfagene afholder workshops for alle interesserede, hvor planeter i verdensrummet og kemisk fremstilling af creme, er i fokus.

Det tætte samarbejde med folkeskolen og private skoler giver os et godt indblik i, hvad skoleeleverne kommer med i deres faglige rygsæk. Vi gør vores bedste for at at gøre overgangen til gymnasiet til en positiv og lærerig oplevelse.