Olympiader

Olympiader

Georg Mohr-Konkurrencen:

Georg Mohr-Konkurrencen er en matematikkonkurrence, som henvender sig til elever, der godt kan lide at gruble over lidt usædvanlige, men sjove opgaver i matematik. Konkurrencen afvikles i to runder. Første runde afholdes i november, og anden runde i januar. Den første runde kræver ingen særlige forudsætninger, og alle kan deltage. Med et godt resultat i første runde kvalificerer man sig til at deltage i anden runde. Den første runde tager 90 minutter, og man svarer på 20 spørgsmål, som er en blanding af multiple-choice-opgaver og opgaver som har et tal som facit. Man tilmelder sig gennem sin matematiklærer, som vil orientere om konkurrencen i god tid inden den første runde afholdes.

Flere oplysninger om Georg Mohr-Konkurrencen og eksempler på opgaver findes på georgmohr.dk

A-lympiade:

A-lympiaden er en international konkurrence i at anvende matematik til at løse problemer fra den virkelige verden (matematisk modellering). A-lympiaden består af to runder. I den indledende runde udtages det hold, der skal repræsentere Danmark i den internationale konkurrence.

Den indledende runde afholdes i november og er et teamwork i firemandshold, som arbejder med en virkelighedsnær problemstilling kl. 9:00-16:00. Opgaverne udleveres på engelsk, og man kan deltage, uanset om man har matematik på A-, B- eller C-niveau.

De vindende hold deltager i den internationale konkurrence i Holland i marts året efter.

Man tilmelder sig gennem sin matematiklærer, som vil orientere om konkurrencen i god tid inden den indledende runde afholdes.

Flere oplysninger om A-lympiaden og eksempler på opgaver findes på emu.dk

Geografiolympiade:

Elever på Frederikssund Gymnasium deltager hvert år i den internationale Geografi Olympiade iGeo. Geografiolympiaden er en konkurrence mellem elever fra hele verden og der dystes både i teori, praktiske øvelser og feltarbejde. Der deltager 4 elever fra hvert land.

De indledende runder afvikles på skolen, og hvis du er så heldig at gå videre til mellemrunden, vil du blive en del af en større gruppe, hvorfra de sidste 4 elever vælges ud.

Sommeren 2022 skal den internationale konkurrence finde sted i Paris i Frankrig.

Opgaverne i geografiolympiaden vil kunne løses af alle elever med interesse for geografi.

Se flere oplysninger om iGeo her